Recette de la quiche aux algues par Bord à bord. Cette quiche à l’algue Dulse est le plat terre et mer facile et rapide à préparer pour un résultat gourmand et iodé ! La Dulse se caractérise par sa saveur finement poivrée et sa texture croquante, un vrai délice dans cette recette de quiche.
Surf and Turf Quiche with dulse
- Végétarien
- 20 min
- 45 min
Ingredients
Makes 1 quiche:
◦ 4 medium sized organic eggs
◦ 15cl of animal-based or vegan pouring cream
◦ 10cl of animal-based or vegan milk
◦ 60g of desalinated dulse
◦ 2 slices of smoked bacon or smoked tofu
◦ 100g of grated Gruyère cheese
◦ Puff pastry or shortcrust pastry
Preparation
First step:
◦ Coarsely chop the Dulse.
◦ In a bowl, beat the whole eggs, add cream, milk and Dulse.
◦ In a frying pan, fry the bacon cut into pieces.
◦ Preheat the oven to 180°C.
◦ Roll out the dough and garnish a quiche mould.
◦ Lay the lardons on the bottom of the pan, pour in the quiche mixture, and add the grated cheese.
Second step:
◦ Cook for 35 to 45 minutes (insert a knife end, it should come out without any trace of cream).
◦ Enjoy warm with a seasonal salad.
The special trick
Vous pouvez également ajouter un peu de tartare d’algues classique avec les oeufs, le lait, la crème et la dulse.