La recette du taboulé aux algues, un classique Bord à bord avec le tartare d’algues classique. Le wakame, la dulse, la laitue de mer et les spaghettis de mer qui composent le tartare d’algue s’allient parfaitement à la préparation d’un taboulé pour apporter une délicieuse touche fraîche et iodée. C’est une préparation de taboulé aux algues rapide qui se consomme idéalement avec des tomates de saison.

Seaside tabbouleh with classic seaweed tartare
- Vegan
- Sans gluten
- 15 min
Ingredients
Serves 4:
◦ 400g of cooked quinoa
◦ 110g of classic (or lemon confit) seaweed tartare
◦ 2 fresh field-grown tomatoes
◦ 8 yellow cherry tomatoes
◦ 1 courgette
◦ Spring onion or red onion
◦ Chive, flat parsley and coriander
◦ 1 lemon
◦ Olive oil
Preparation
How to make:
◦ In a bowl, mix cooked quinoa, diced tomatoes, cherry tomato halves, small cubed or grated zucchini.
◦ Add 1 finely minced onion, chopped herbs.
◦ Season with seaweed tartare, lemon juice, 2 tbsp olive oil, and adjust the seasoning with sea salt.
◦ Serve well chilled with mint leaves.
The special trick
TOP TIP
When they are out of season, replace the fresh tomatoes with sun-dried tomatoes, raisins and cooked chickpeas.