Bord à Bord Recipes with organic seaweed from Brittany

Recipes of the sea

Léon guacamole with classic seaweed tartare

LE guacamole aux algues par Bord à bord. Grand classique rapide, facile et surtout hyper gourmand. Cette version iodée du guacamole est excellente pour vos apéritifs et fera l’unanimmité à coup sûr. Sélectionnez bien vos avocats et tomates pour une saveur encore meilleure. Les ingrédients et la préparation du guacamole du Léon sont à découvrir juste ci-dessous.

  • 10 min

Ingredients

Makes one bowl
◦ 1 x 110g jar of classic (or lemon confit) tartare
◦ A ripe avocado
◦ 1/2 a lime
◦ 2 pinches of Espelette chilli.
◦ 1/2 a tomato (optional)

Preparation

◦ Cut your avocado in half, remove the seed as well as the skin.
◦ In a bowl, mash the avocado with a fork (possible in the mixer), lemon juice, seaweed tartare and Espelette chili pepper.
◦ Add diced tomatoes (season: June to October), adjust the seasoning.
Enjoy with totopos (Mexican corn chips).

The special trick

TOP TIP
This recipe can be made with cooked artichoke hearts.


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