Bord à Bord Recipes with organic seaweed from Brittany

Recipes of the sea

White fish tartare with lemon confit seaweed tartare

Le tartare de poisson blanc au citron accompagné de notre tartare d’algue au citron confit est une valeur sûre en termes de gourmandise saine et rapide ! Cette recette fraîche et iodée de tartare de poisson est idéale en apéritif à partager ou bien en entrée. Découvrez ci-dessous la préparation.

  • 15 min

Ingredients

Makes 4 starters:
◦ 60g of lemon confit (or classic) seaweed tartare
◦ 150g of extra-fresh white fish fillets, like pollack, seabass or seabream. Choose fish with bright eyes and crimson red gills.
◦ 1 lime

Preparation

How to make:
◦ Cut the fish into small cubes.
◦ Mix with seaweed tartare, 1/4 lime (pressed), season with sea salt if necessary, and then store in the refrigerator.
◦ Serve well chilled, with a tower of ground pink peppercorns
and toasted wholewheat bread.
For a more tender meat, choose line-caught fish.

The special trick

TOP TIP

You can swap white fish for scallops or even beef!


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